Wat levert het u op

 

Een deskundige begeleiding van het (monumentale) groen in uw project levert u na afloop een gezond, duurzaam bomenbestand op.

 

Bij grotere werkzaamheden wordt de aannemer vaak geselecteerd op de (lage) prijs. Wordt er gebouwd in de buurt van waardevol groen, dan is het belangrijk om vooraf de risico’s in te schatten en eventuele bouwplannen aan te passen aan de bomen (BEA). Daarnaast is het noodzakelijk dat de werkzaamheden en randvoorwaarden helder verwoord staan in het bestek.

 

Laat tijdens de uitvoering van de werken de controle uitvoeren door een groenspecialist met ervaring in UAV-directievoering. Dit toezicht is onontbeerlijk, totdat het laatste materiaal en materieel van de bouwlocatie verwijderd is. Het inhuren van een toezichthouder met inzicht in de praktijk gecombineerd met een daadkrachtig optreden levert de beste garantie op het welslagen van uw project. Dat bespaart u achteraf veel ergernis en geld.

 

Want niets levert een treuriger aanblik op dan een prachtig gerenoveerde straat of park waar de nieuw aangeplante of oudere, bij de bouw of renovatie gespaarde bomen aan het afsterven zijn.

 

In onze tijd wordt ook de maatschappelijke waarde van gezond groen steeds meer onderkend. Bomen en struiken vangen fijnstof uit de lucht, de aanwezigheid van groen werkt genezend en kalmerend op mensen, de extreme temperaturen van het stadsklimaat worden verzacht, de waarde van het onroerend goed gaat door aanwezigheid van groen omhoog en oudere straatbomen hebben een zeldzaamheidswaarde vanwege de steeds ingewikkelder ondergrondse infrastructuur.

 

Een buffer van gezond groen levert, zeker in een verstedelijkte omgeving, een levendige meerwaarde op!

 

Groenddirectie Holland Toezicht

Een afstervende rode beuk bij een nieuwbouwproject. Hoe kunt u dit voorkomen?